Invasie familie Niens - Reisverslag uit Doha, Qatar van gerard nijkamp - WaarBenJij.nu Invasie familie Niens - Reisverslag uit Doha, Qatar van gerard nijkamp - WaarBenJij.nu

Invasie familie Niens

Door: Familie Niens

Blijf op de hoogte en volg gerard

28 November 2008 | Qatar, Doha

Hierbij een verslag van onze super vakantie in het warme Qatar.

Na een goed verlopen reis kwamen we aan in Doha. Op het vliegveld werden we warm onthaald door tientallen Qatari en natuurlijk Gerard en Linda, zelfs Ronald de Boer was aan het ontvangstcomité toegevoegd. Na de eerste koude biertjes opgedronken te hebben werd het bed snel opgezocht omdat er een druk programma te wachten stond.

Elke dag hadden we een goed gevuld programma. De dag startte meestal met Mamma Mia over de luidsprekers of Linda stond kloppend aan de deur. We hebben veel gezien, de zoug, hotels, shopping malls, voetbal, kamelen, woestijn (jeep/quad), bombay buurt, dansles Linda, vismarkt, corniche, school Jan Watze en Ieke en vele andere plekken. ’s Avonds werd de dag afgesloten voor het huis met een lekker koel biertje of wijntje. We zullen jullie niet vermoeien met lange verhalen maar hetgeen wat ons opviel in het dagelijks leven in Doha;

- in het verkeer wordt de claxon vaker gebruikt dan de richting aanwijzer;
- de binnenspiegel in de auto is niet gemaakt om te kijken wat er achter je auto gebeurt maar om te kijken of je er als bestuurder nog goed uit ziet;
- met alle respect voor een VW Toureq maar het is gewoon een boodschappenwagentje als je het vergelijkt met overige auto’s die er rijden;
- de mensen maken zich niet druk, de uitdrukking “in shallah” (als allah het wil) wordt vaak gebruikt. De familie Nijkamp had geen moeite om zich hieraan aan te passen;
- er wordt gigantisch gebouwd in Doha. De wolkenkrabbers schieten de grond uit;
- erg handig zijn de pinautomaten waar je met de auto langs kunt rijden, de zogenaamde pindrive;
- de woestijn is een beleving op zich. Met een dikke jeep en een goede chauffeur of een quad wordt het wel een stuk leuker. Zorg er wel voor dat je niet vast komt te zitten want dan moet je zweten, nog bedankt daarvoor Jan Watze;
- Qatar loopt “digitaal” gezien voor op Nederland. Voorbeeldje, als je vrouw gepind heeft tijdens het shoppen krijg je hier netjes een sms’je van, ideaal….;
- En er waren nog meer voordelen waardoor wij wel snapten waardoor de familie naar Qatar is gegaan.

Al met al was het een fantastische ervaring die we niet snel zullen vergeten. Het was tot in de puntjes verzorgd door de familie, super bedankt voor de leuke tijd!!!

De Familie Niens (jongste generatie)