Een andere wereld - Reisverslag uit Doha, Qatar van gerard nijkamp - WaarBenJij.nu Een andere wereld - Reisverslag uit Doha, Qatar van gerard nijkamp - WaarBenJij.nu

Een andere wereld

Door: Gerard Nijkamp

Blijf op de hoogte en volg gerard

01 Mei 2008 | Qatar, Doha

Over het aanbod van Gerard en Linda om in Doha langs te komen hoefde ik niet lang na te denken. En hoe goed je je van tevoren ook denkt te hebben voorbereid, het kwam nauwelijks overeen met de werkelijkheid. Want de werkelijkheid is dat Qatar een enorm ontwikkeld land is, met name op het gebied van faciliteiten. Ik heb mijn ogen uitgekeken bij alle mooie en grote sportaccommodaties. Het land heeft zich kandidaat gesteld voor de Olympische Spelen van 2016. Het verbaast me niets wanneer ze deze toegekend gaan krijgen; de accommodaties en het wegennet zijn er in ieder geval klaar voor. Maar natuurlijk heb ik me over meer dingen verbaasd. Waarover eigenlijk niet? Het was geweldig om te zien hoe makkelijk de kinderen zich in het Engels op de school redden. Alle contacten die Gerard, Linda, Jan Watze en Ieke in 7 maanden hebben gelegd, hoe ze vriendjes en vriendinnetjes hebben gevonden. Hoe Linda en Gerard nieuwe activiteiten van de grond krijgen. Ik heb ontzettend veel gezien en mogen ervaren; van de voetbalactiviteiten van Gerard, koninginnedag, een lokale fruitmarkt tot een kamelentraining, danslessen, zwembaden, shopping malls en de shouk. Doha is een prachtige stad. Een schitterende kustlijn met ontzettend veel nieuwbouw (minimaal 50 verdiepingen) in aanbouw. Een stad in opkomst. Linda, Gerard, Jan Watze en Ieke; nogmaals dank voor de onvergetelijke week. En jullie weten het; volgende keer bij mij........ Annemiek

• 07 Mei 2008 - 21:24

Rob:

wederom mooie foto's

de groeten,

Rob

• 23 Mei 2008 - 10:49

Nuyttens Luc:

Kan iemand mij de adressen (e-mail) van alle ploegen in Qatar bezorgen.
    luc.nuyttens@telenet.be

Bedankt

• 29 Mei 2008 - 09:18

Robert Van De Belt:

Hé Gerard en Linda,

Leuk te lezen dat het jullie goed gaat daar.
    Ik ben door toeval weer in het zwembadwezen terecht gekomen.In Ommen deze keer.
    Groeten Robert van Belt
    (vandebelt@hotmail.com