Een weekje op familiebezoek in Qatar - Reisverslag uit Doha, Qatar van gerard nijkamp - WaarBenJij.nu Een weekje op familiebezoek in Qatar - Reisverslag uit Doha, Qatar van gerard nijkamp - WaarBenJij.nu

Een weekje op familiebezoek in Qatar

Door: Gerard Nijkamp

Blijf op de hoogte en volg gerard

10 Maart 2008 | Qatar, Doha

In augustus 2007 hoorden we dat Gerard en Linda met hun kinderen zouden vertrekken naar Qatar, een schok ging door de familie maar nadat een en ander wat was bezonken kwamen ook de leuke dingen naar boven, afscheidsparty’s, afscheidsetentjes etc. maar wat ook langzaam ging doordringen was de mogelijkheid om, in dit toch wel bijzondere land, op bezoek te gaan. Margreth en ik waren het al snel met elkaar eens…………….

WE GAAN.

Alle voorbereidingen werden getroffen, reisbureaus geraadpleegd, vliegorganisaties bekeken en geboekt.

22 februari 2008 de geplande datum.

Margreth en ik vertrekken met de auto naar Düsseldorf en vandaar het vliegtuig naar Milaan, effe wachten en vervolgens door naar Doha waar Gerard ons ’s morgens om half zes staat op te wachten.
Met open armen werden we ontvangen door hem en even later(ze wonen dicht bij het vliegveld) door Linda, Jan Watze en Ieke.
We hadden de hele nacht niet geslapen (voor een Nijkamp heel uitzonderlijk) en de vers gebakken broodjes en het heerlijke bakkie koffie ging er dan ook met smaak in.
Daarna direct al de stad in, Doha is mooi met veel tegenstellingen, grote moderne gebouwen, groots van opzet en erg hoog, daarnaast de suuks, kleine winkelstraatjes met allerlei inheemse spullen, erg leuk !
We hebben geweldig veel indrukken opgedaan in de 10 dagen die we in Qatar waren, de enorme winkelcentra, zeer modern en alles te koop en zoals het Qataarse deel van de familie Nijkamp zegt, “’t kost allemaal geen drol”.
Maar ook de kamelenmarkt, nogmaals “de suuks”, de groentemarkt met alleen maar mannen in lange witte jurken (hoe houden ze die zo wit, we hebben geen wasmiddel gezien) en niet te vergeten de school van Jan Watze en Ieke.
Ook de cultuur was indrukwekkend, aan de ene kant zeer modern en anderszins traditioneel met de dames in lange zwarte gewaden met burka en wij geaccepteerd westers gekleed.
Een indrukwekkende woestijn waar we met de jeeps over de zandduinen hebben gescheurd, het strand, het uitlaten van de hond van buren die daarna niet meer naar huis wilde kortom leuk…leuk…leuk.
Ook waren (zijn) we zeer onder de indruk hoe Linda met haar Jeep door de chaos van het verkeer van Doha manoeuvreert, om ons vervolgens weer te onderwerpen aan haar gastvrijheid, Gerard die zorgt dat we geen minuut niets te doen hebben, Jan Watze en Ieke die ons voorzien van drankjes en chips en ons proberen over te halen om in Qatar te komen wonen.
We hebben genoten van het prachtige huis waar ze wonen, waar wij als gasten zijn ontvangen met een eigen slaapkamer en eigen sanitaire voorzieningen kortom

“g e w e l d i g ” .

Ik moet er een eind aan breien want ik kan nog pagina’s volschrijven over onze ervaringen, we hebben ervaren dat Gerard en Linda samen met de kinderen het erg naar hun zin hebben in Qatar, dat doet goed, we hebben gezien hoe ze genieten van de sport, het heerlijke winkelen, kinderen die het erg naar hun zin hebben, hoe zijn meertalig worden opgevoed, Nederlands, Engels en Arabisch, kortom we hebben een prachtige vakantie gehad en genoten van de GASTVRIJHEID van Gerard en Linda met hun kroost. Het zal een blijvende indruk bij ons achterlaten.
Lieve Qataarse familie mede namens Margreth bedankt voor deze onvergetelijke vakantie.

Annelies en Margreth